SHK ESSEN stelt actuele thema's en trends in de branche centraal

De Messe Essen: reeds 50 jaar dé ontmoetingsplaats voor professionals en beleidsmakers 

SHK ESSEN 2016 viert een zeer bijzonder jubileum: de vakbeurs voor sanitair, verwarming, klimaat en hernieuwbare energieën is al een halve eeuw hét informatie- en presentatieplatform voor de branche. Van 9 tot 12 maart 2016 presenteren 580 exposanten uit 13 landen hun nieuwigheden in de Messe Essen. Deze nieuwigheden bestaan uit producten en diensten met betrekking tot energieefficiënte verwarmingstechniek, innovatief badkamerdesign voor alle generaties, klimaat- en ventilatie-installaties, maar ook verschillende oplossingen op het gebied van drinkwaterhygiëne. Daarnaast worden voor het eerst oplossingen op het gebied van energiehuishouding, koudetechniek, voorzienings- en verwijderingstechniek gepresenteerd.   

De SHK ESSEN heeft sinds 1966 een vaste plek in de branche. Op deze meest bezochte nationale vakbeurs presenteren ambachtslieden, handelaren, professionele planners, architecten en exploitanten in elf beurshallen en de Galeria hun marktrijpe innovaties. Alle marktleiders zullen weer aanwezig zijn. 


Comfortabele sanitairoplossingen voor alle generaties 

Op verschillende generaties afgestemd badkamerdesign is ook in 2016 weer een van de hoofdthema's op de SHK ESSEN. De oplossingen die de Duitse sanitairindustrie biedt zijn persoonlijk, veilig en comfortabel. De exposanten geven in de hallen 5, 6, 8, 9, 10, 11 en 12 een overzicht van de trends, producten en ontwerpen op het gebied van bad, douche, toilet, kranen en accessoires. Een ander belangrijk thema binnen de sanitairbranche is de drinkwaterhygiëne, met producten voor allerlei toepassingen, die op een duurzame wijze watervervuiling tegengaan.  


Fabrikanten scoren met energie-efficiëntie  

Bijvoorbeeld door de zeer efficiënte verwarmingstechnieken of de inzet van hernieuwbare energieën Door de voortdurende technologische ontwikkelingen op het gebied van condensatieketels, warmtepompen, zonne-energie en dergelijke, dragen fabrikanten bij aan het verantwoord gebruik van energie in bestaande bouw en nieuwbouw. In de hallen 1, 2 en 3 op de SHK ESSEN tonen ondernemers hun innovaties op het gebied van energie- en gebouwentechniek. Hierbij spelen de ontwikkelingen op het digitale vlak een grote rol. Apps, besturing via touchscreens en slimme meters maken individuele oplossingen en energiebesparend gebouwenbeheer op het gebied van verwarming, klimaatbeheersing, verlichting en zonwering mogelijk.Of het nu gaat om bestaande kantoren of energie-efficiënte nieuwbouwhuizen, gecontroleerde ventilatie zorgt voor een gezond klimaat, vermindert de schadelijke stoffen in de lucht en verlicht het leven van mensen die last hebben van een allergie. Op de SHK Essen informeren exposanten over innovatieve oplossingen in dit groeiende segment.  


Drie nieuwe segmenten dekken de gehele woonomgeving 

Bij het vijftigjarige jubileum van de SHK ESSEN zorgen drie nieuwe segmenten voor een nog breder bereik. Voor het eerst stellen de energieleveranciers hun concepten op het gebied van energielevering, dienstverlening en watervoorziening aan het vakpubliek voor. Ook nieuw is het segment koeling, waarbij leveranciers van koelings- en klimaatbeheersingssystemen over hun dienstenpakketten informeren. In het derde nieuwe segment, voorzienings- en verwijderingstechniek, worden producten voor de gemeentelijke infrastructuur gepresenteerd. Hiermee biedt de SHK ESSEN nu een compleet aanbod op het gebied van energieopwekking en -toegang in de woonomgeving tot en met de verwijdering ervan.  


Informatief kaderprogramma voor vaklieden en jonge professionals 

Ook dit jaar kunnen bezoekers weer uitkijken naar een informatief programma met lezingen, speciale presentaties en acties. De stand van vakvereniging SHK NRW, ideële verantwoordelijke van de beurs, in hal 2 doet opnieuw dienst als ontmoetingsplaats voor professionals. De nadruk ligt onder andere op het aanspreken van de jongere generatie. De ontmoetingsplaats voor stagiairs en studenten op de SHK ESSEN is de AZUBI-Lounge, die direct naast de stand van de vakvereniging is gesitueerd. Het Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie legt met een speciale presentatie verwarmingstechnologie de nadruk op verwarmingstechnologie.  

Bezoekers uit buurlanden zijn in het bijzonder welkom op de eerste beursdag va nde SHK ESSEN, de 'Nederland en België-dag'.  

www.shkessen.de

Kommentare

Beliebte Posts